Fireimages.net Forum  

Forum :: Helpdesk :: Säännöt ja ohjeet :: Kuvauksen "etikka" yms. aiheeseen liittyvä asia :: Kuvauksen "etikka" yms. aiheeseen liittyvä asia :: Single Message Search: Advance Search

Lauri 4  Kuvauksen "etikka" yms. aiheeseen liittyvä asia - tammikuu 01, 1970, 02:00:00 AM

Registered
Post: 14
Registered: 11.04.2008
Jospa nyt viimekertaiseen aiheeseen eli sairaaloiden yms edessä kuvaaminen. http://www.fireimages.net/displayimage.php?album=lastcom&cat=0&pos=5

Sairaalat ovat julkisrauhan suojaamia kohteita (lue virasto), en kuitenkaan perusta aihetta tähän, vaan ne ovat kasvavassa määrin myös vartioimiskohteita. Se miten em. on määritelty toimeksiannon yhteydessä "sairaala ja sen välitön läheisyys" on tapauskohtaista.
Toistuvasti kuvien alla kiistellään aiheesta saako kuvaamista kieltää. No joo ja ei. Kuvaamista ei voida kieltää, mutta henkilöt jotka kuvaavat voidaan poistaa aluen ulkopuolelle.
Ote Finlexistä: "Vartijan oikeudet ja velvollisuudet
28 §
Vartijan oikeudet
Vartijalla on oikeus poistaa henkilö vartioimisalueelta, jos poistettava ei noudata vartioimisalueen omistajan tai haltijan taikka tämän edustajan antamaa poistumiskehotusta taikka jos on ilmeistä, ettei poistettavalla ole oikeutta oleskella vartioimisalueella ja vartija on kehottanut häntä poistumaan." Oikeuskäytäntö on nykyään se, että jo kyltti "asiaton oleskelu kielletty" riittää antamaan vartijalle poisto-oikeuden "ei tarvita sitä hoitajaa sanomaan sitä erikseen".
Ja kuten kirjoitin kuvan alla, ei sen kameran kanssa norkoilu päivystyksen oven edessä ole "asiallista".
 

Hosted by Upcloud