Asetukset käyttäjälle Pöllö
Käyttäjätunnus Pöllö
Tila aktiivinen
Liittynyt 07.06.2005
lisätyt tiedostot 1
Viimeisin tiedosto lisätty
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän Pöllö lisäykset
Viimeisin kommentti
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän Pöllö kommentit

18.11.2021 16.18Pitkästä aikaa pieni kannanotto ja toive kollegoiden lähtökohtaisesta kunnioittamisesta. Varmasti satojen ihmisten pelastuslaitokseen sattuu myös huonompia kuskeja. Ja itsekukin tekee liikenteessä arviointivirheitä - tai valehtelee, ettei tee. Kolareita tuskin kukaan tahallaan ajaa. Mutta totta, turvallisuus ensin.

Celsiuksen ajaminen piipaana, what? Riskien ja tilannetiedon perusteella oikeat ammattilaiset menevät. Varmuusbertta tunnettaneen kyllä ympäri Suomen, jos riskit eivät ole täysin hallinnassa. Palomiesten ammattitaitoa perustason ensihoitotehtäviin en itse kiistä. Yksilöillä varmasti motivaatio voi vaihdella, veikkailisin, että aika raakaa puuhaa isolla kuormalla isossa kaupungissa päihteineen sun muineen, ad 65 000 tehtävää vuodessa ja siirrot päälle. Ja Helsingissä kuitenkin lähihoitajahommelit on yhdistetty pelastajakoulutukseen aikaa sitten. Tuollaista letkunrullaus-t-paitaa en laittaisi päälleni edes huumorimielessä. Pelastaja osaa monta sellaista asiaa, mitä AMK-ensihoitaja ei. Ei-pelastajana arvostan.

Hälytysajosta en sano paljoa kun asiantuntija en ole. Välillä miettii aikaa, riskejä liikenteessä ja potilaan laskevaa eloonjäämistodennäköisyyttä. Ja sama sitten populaatiotasolla. Mutta kolari -> syypää on nopeasti ambulanssi, matka hidastuu jne. Eli ajo siten, että todennäköisyys kolareille on pieni. Valitettavasti täydellisiä aivotörähdyksiä ja yllätyksiä tulee eteen, auto lähteekin katsekontaktin otettuaan punaisia päin eteen jostain syystä. Kuka tahansa voi tehdä minkä tahansa peliliikkeen, jota et ikinä osaisi kuvitellakaan.

Noin muuten, hälytysajoon on kiinnitetty liian vähän huomiota koulutuksessa, perehdytyksessä sekä auton sisäisessä työskentelyssä. Työvälineitä olisi tarjolla.