Asetukset käyttäjälle LöPö
Käyttäjätunnus LöPö
Tila aktiivinen
Liittynyt 04.05.2011
Sijainti Lappi
Harrastukset moottoriajoneuvot
www -
Hanskojen merkki (täytettävä!) Scott
lisätyt tiedostot 0
Viimeisin kommentti
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän LöPö kommentit

03.04.2024 12.3320: Ei einari tuota hybridiyksikköihin viittaavaa huhua ole omasta päästään keksinyt, kyllä siitä on minunkin korviin varsin virallista tietoa kuulunut että asia on pohdinnassa.

Samalla kyllä ihmettelen itsekin kovasti tätä, miten Lapin pela on pystynyt näin selkeästi irrottautumaan koko maan laajuisesta säästölinjasta ja saa tuosta vain kymmeniä lisävirkoja ilman isompaa meteliä. En ihan jaksa ymmärtää edelleenkään, millä perusteella joka Lapin pikkukylälle tarvii oman päivystäjän 24/7, kun keikkoja on joka toinen päivä tai harvemmin. Ja se johtamisvalmius on vähän hassu peruste, kun sitä ei juuri muualla kuin Lapissa näin pitkälle viedä.
Merilappiinkin tulee vielä kolmas vakinainen pelastusasema, vaikka nytkin Kemi-Tornio alueella kymmenen ukkoa päivystää sitä kahta keikkaa vuorokaudessa. Käyttöaste tehtävillä kummankaan aseman väellä ei vuositasolla nouse edes siihen 3% tasolle.

Ja kuten sinkku totesi, samaan aikaan tuosta vain otetaan kaksi kymmenkertaisella käyttöasteella olevaa ambulanssia pois rivistä. Molemmilla lähtevillä autoilla käyttöaste on 30-35% luokkaa.

Kaikista räikein ero on kyllä siinä, kun vertaa Lappia eteläiseen naapuriinsa. Pohjois-Pohjanmaalla pelastuslaitos säästetään kuralle kuten ensihoitokin, ja jopa paloasemia ollaan sulkemassa useampia. Mutta Lapissa pela saa puolestaan reilusti lisäresurssia. Lapin pela tulee myös paikkaamaan PP-pelan säästöjen jättämää tyhjiötä, kun Kuivaniemen ja Oijärven paloasemien lakkauttamisen jälkeen Lapin puolen Simon paloasema muuttuu lähimmäksi yksiköksi kymmenien neliökilometrien alueella naapurimaakunnan puolella.