Asetukset käyttäjälle Junnu99
Käyttäjätunnus Junnu99
Tila aktiivinen
Liittynyt 01.07.2013
Sijainti Hki
Harrastukset VPK, Uinti
lisätyt tiedostot 9
Viimeisin tiedosto lisätty
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän Junnu99 lisäykset
Viimeisin kommentti
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän Junnu99 kommentit

08.01.2021 00.25pete77: Totta, tokihan paikallisen VPK:n tai puolivakinaisen riveissä voi olla kuka vaan lääkäristä putkimieheen, lähinnä mainitsin asian siitä näkökulmasta, että kaikki ensivasteyksikössä olevat eivät ole th-alan ammattihenkilöitä. Tai sitten kaikki ovat, hyvin seudusta riippuvaista. Voihan evynä tulla ihan se vakituinen höökikin, jossa joillain alueilla kaikilla voi olla vaikka nyt perustason ensihoitajan pätevyys.

Kaupunkilainen: Ensivasteyksikköjen varustelutaso vaihtelee jonkin verran alueittain, ja myös alueiden sisällä. Esimerkiksi saman alueen vakituisessa pelastusyksikössä voi olla jo melko laajaltikin hoitovälineistöä välittömien hoitotoimenpiteiden aloittamiseksi, kun taas viereisen VPK:n ensivasteyksiköstä löytyy ehkä deffa, happi ja ensiapuvälineistö. Oonpahan joskus nähnyt joitain peruslääkkeitäkin olevan, vaikka ymmärtääkseni lääkkeiden anto EVYssä on ehkä hieman vähenemään päin. Kuten sanottu, alueellisia eroja on paljon. Mutta maallikoihin verrattuna puhutaan joka tapauksessa jo ainakin lähes ammattitason auttajista, jotka varmasti osaavat toimia yleisimmissä hätätilanteissa.
Syy ensivasteyksiköille juontanee juurensa lähinnä kustannuksista. On kunnille halvempaa kouluttaa sen kaukaisen pikkukylän VPK:n väki yksinkertaisiin hoitotoimenpiteisiin, kun perustaa pikkukylälle oma hoitoyksikkö. Puhumattakaan tilanteesta, jossa se pienehkön ja köyhän kunnan ainoa ensihoitoyksikkö on viemässä potilasta 50km päähän keskussairaalaan ja kylälle sattuukin tulemaan toinen ensihoitotehtävä, ja lähin vapaa ambulanssi on esimerkiksi 20km päässä.

Sen verran täytyy lisätä, että itse en ole ensivastepuolen kanssa ollut tekemisissä lainkaan 5 vuoteen, joten voin hyvinkin olla väärässä yksikön varusteiden suhteen. Tämä kuvailemani tilanne on kuitenkin silloin 5 vuotta sitten ollut ihan totisinta totta Erittäin iloinen