Asetukset käyttäjälle kokemusta30v
Käyttäjätunnus kokemusta30v
Tila aktiivinen
Liittynyt 20.07.2014
lisätyt tiedostot 0
Viimeisin kommentti
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän kokemusta30v kommentit

13.01.18 klo 20:29Ei ole tarkoitus "dissata" siirtokuljetusta tekevien osaamisen tasoa, mutta jokainen ensihoidossa työskentelevä tietää kuinka tärkeää on teoriaosaamisen lisäksi käytännön tilanteet. Tietenkin vastavalmistunut lähäri saa siirtoyksikössäkin alkuun uusia taitoja, mutta se on erittäin rajallista mitä siinä oppii. Mitä kauemmin työskentelee siirtoyksikössä niin sitä tehokkaammin alkaa unohtua myös koulutuksessa saatu teoriatieto. Ja kun siirrettävälle potilaalle kehittyy jotain epämääräistä oiretta niin puuttuu näppituntuma siihen kuinka laajamittaisia toimia olisi syytä aloittaa. Toki niitä tilanteita on promille kaikista siirroista mutta siinä kohtaa olisi hyötyä oikeasta ensihoidon osaamisesta, eikä pelkästä mittalaitteiden käytöstä.
Täydellisessä maailmassa voisi olla kahdenlaisia siirtoyksiköitä, sellaisia jotka ajavat myös D-kansalaistehtäviä ja sellaisia jotka ajavat myös D-ja C-kansalaistehtäviä. Näin siirtokuskeillakin pysyisi jonkinlainen osaamisen taso ensihoidossa ja kokematon aloittaisi vain davea ajavissa yksiköissä, siirtyen kokemuksen kehittyessä D-ja C-tehtäviä suorittaviin siirtoyksiköihin. Näitä yksiköitä voisi silloin helpommin käyttää myös suro-tehtäviin ja ensivasteenakin ne olisivat tehokkaampia A-ja B-tehtävissä tarvittaessa.
Lisäksi jokaiselle hälytysajoneuvoa ajavalle pakollinen ajokoulutus esim. joka toinen vuosi, niin oltaisiin Pirkanmaallakin taas vuosi tai pari lähempänä muun maan tasoa ensihoidossa