Asetukset käyttäjälle kedis
Käyttäjätunnus kedis
Tila aktiivinen
Liittynyt 26.03.2004
Sijainti äänekoski
Harrastukset paloautojen valokuvaaminen, kirjoittaminen, leikekirjojen tekeminen
www kedis@jippii.fi
Hanskojen merkki (täytettävä!) Näppylähanskat
Muuta Kuvieni käyttö ilman lupaani on kielletty!
lisätyt tiedostot 6816
Viimeisin tiedosto lisätty
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän kedis lisäykset
Viimeisin kommentti
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän kedis kommentit

28.11.20 klo 14:1917-vuotias kuoli rajussa ulosajossa Konnevedellä – kuskille sakot

Onnettomuusauton kuljettaja tuomittiin sakkoihin.

Keski-Suomen käräjäoikeus antoi perjantaina tuomionsa Konnevedellä tapahtuneesta nuoren miehen kuoleman vaatineesta rajusta liikenneonnettomuudesta. Autossa oli onnettomuushetkellä kuljettaja ja kaksi matkustajaa.

Onnettomuus tapahtui Konnevedellä perjantai-iltana elokuussa 2019. Haastehakemuksen mukaan tuolloin 20-vuotias mies ajoi autoa hiekkapäällysteisellä, kapealla ja mutkaisella tiellä kovalla nopeudella ja menetti ajoneuvon hallinnan.

Miehen kuljettama Mercedes Benz -merkkinen henkilöauto suistui tieltä ojaan ja iskeytyi matkustajan puoleinen kylki edellä koivuun. Törmäyksen voimasta auton kylki painui sisään ja auton runko vääntyi.

Etupenkillä istunut 17-vuotias äänekoskelaisnuori kuoli vammoihinsa. Toinen matkustaja loukkaantui vakavasti ja hänen vammansa vaativat leikkaushoitoa.

Tiellä oli yleinen 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Syytteen mukaan kuljettaja ajoi autoa huomattavalla ylinopeudella.

Syyttäjä vaati miehelle noin vuoden pituista ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Mies myönsi syytteet, mutta kiisti niiden törkeän tekomuodon. Hän kertoi ajaneensa autoa noin 80 kilometrin tuntinopeudella ja hiljentäneensä mutkissa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehelle kuolemantuottamuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 80 päiväsakkoa. Miehen tuloilla sakkoa kertyy 480 euroa.

Oikeus hylkäsi syytteen vammantuottamuksesta, koska asianomistajalla ei ollut siitä vaatimuksia.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e30098cb-ac3b-4976-b7e2-4639c2a90825

Hosted by Upcloud