Asetukset käyttäjälle Savustaja
Käyttäjätunnus Savustaja
Tila aktiivinen
Liittynyt 04.01.2020
Sijainti Itä-suomi
lisätyt tiedostot 0
Viimeisin kommentti
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän Savustaja kommentit

10.06.20 klo 01:22100% lähtövarmuuttahan ei takaa kuin varallaolo tai aktiivityö, mikään korotettu hälytysraha tai muu vastaava ei takaa sitä että autot liikkuu kun kongit kumahtaa. Tottakai se olisi yhteiskunnan etu, jos saataisiin joka asemalle 24/7 miehitys, mutta kuka sen maksaa ja mistä sinne saadaan tekijät? Nytkin on pienemmillä paikkakunnilla ongelma rekrytoida palomiehiä jokaiseen virkaan.. En usko että monikaan pelastajakurssin käynyt haluaa lähteä jollekkin pienelle maaseutu paikkakunnalle työvuoroon, missä vuositasolla hälytyksiä voi olla se 100kpl tai allekkin?

Palvelutasopäätökset kuitenkin velvoittaa hoitamaan pelastustoiminnan tietyssä ajassa, myös kaupunkien keskutojen ulkopuolella pienemmissä kunta keskuksissa. Nyt käytössä oleva kustannustehokas varallaolojärjestelmä on varmistanut sen, että niille hälytyksille löytyy lähtijöitä. Ymmärrän täysin sen että vakituista henkilöstöä ärsyttää velvollisuus osallitua varallaoloihin, mutta sopimushenkilöstö on sitä käsittääkseni tehnyt pääasiassa mielellään. Se sitouttaa porukan toimintaan mukaan, tuo vähän lisää tuloa tekijän tilille ja yhteiskunta saa kustannustehokasta palvelua.

Kyllähän tuollainen ”VPK-aate” on muinaisjäänne, ei pelastustoimintaa vakinaisetkaan talkoilla tee, miksi sopimushenkilöstönkään pitäisi? Nykyään vaaditaan soppareilta kokoajan enemmän ja vastuut lisääntyy siinä samalla. Ei voi olla niin, että samaan aikaan eletään siinä toivossa että se palvelu olisi ilmaista..

Tuo aktiivityö malli on soppareille vähän hankala järjestää. Yleensä monet ovat muualla päätyössä ja tekevät ”sivutoimena” pelastuslaitoksen työtä. Miten ne saadaan sovitettua yhteen? Toki, jos se työ olisi sen jälkeen päätoimista niin se ongelma korjaantuisi. Toinen ongelma on varmaan lainsäädännössä, jos työskentelee pelastuslaitoksella operatiivisissa tehtävissä täyspäiväisesti, lienee tarvitsee olla pelastajatutkinto tms? Tuskin myöskään palomiesliitto sitä hyväksyisi...

No, siinäpä sitä mietittävää taas..

Hosted by Upcloud