Asetukset käyttäjälle 112
Käyttäjätunnus 112
Tila aktiivinen
Liittynyt 15.02.2004
Sijainti Päijät-Häme
Muuta Kommenttini on omiani, eivätkä sisällä minkään instanssin virallista kantaa asioista.

Administrators (Admin-tiimi)
Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen aluemoderaattori.
lisätyt tiedostot 423
Viimeisin tiedosto lisätty
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän 112 lisäykset
Viimeisin kommentti
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän 112 kommentit

22.04.17 klo 04:29nulju: Häke ei muuta tehtävien kiireellisyyksiä sen mukaan, miten resursseja on käytettävissä.

STM ohjeistaa hätäkeskuslaitosta (ja sen myötä hätäkeskuksia päivystäjineen) ensihoidon riskinarvion osalta. JOS eri tehtävistä poistuu D-luokka, nousee muut luokat niiden edellyttämien kriteerien puitteissa. A-D hälytyskiireellisyysprosenttien jakauma valtakunnallisesti on ohjeellisesti/keskiarvoisesti/ihanteellisesti muuttunut aika moneen kertaan sinä aikana, kun minä olen niiden kanssa ollut tekemisissä.

Mitä tulee tehtävämäärien lisääntymiseen, niin mitään tekemistä ei tietysti ole perusterveydenhuollon surkeudella verrattuna ikääntyvään väestöön. Myöskin ulkomaalaisperäiset ovat voimakkaasti kasvava käyttäjäryhmä (Omatoimisuus puuttuu usein ihan kokonaan). Hätäpuheluiden kuuntelu avaa korvia/silmiä asian suhteen. Homma montussa olisikin liian helppoa, jos kysyttäessä saisi jonkun vastauksen johdonmukaisesti. Asia ei hätäpuhelussa pääsääntöisesti näin ole.
Esimerkki: Juoppokämpässä puhelin kiertää rinkiä 3-5 hlön korvalla ja kaikilla on samasta makaavasta kaveristaan aivan erilaiset tiedot.

Espoossa yksiköt ajavat lähin hoitaa periaatteella A-C-tehtävät. Aiemmin ollut järjetön aluepohjainen hoitotaso /perustasojaottelu ajatti autoja ohjeellisesti toisiaan vasten päivittäin. Nykytilanne on avuntarvitsijoiden kannalta huomattavasti parempi. Toki tähän liittyi perustason yksiköiden vaihtuminen hoitoyksiköiksi taannoin. Keskellä kaupunkia sijaitsevalta asemalta pystyy reunoja paikkaamaan kohtuullisen kattavasti.

PS: vahvasti yleistämällä ilman kiinnekohtaa mihinkään yksittäiseen tapahtumaan tai asiaan.