Asetukset käyttäjälle Brandman Sam
Käyttäjätunnus Brandman Sam
Tila aktiivinen
Liittynyt 05.10.2004
lisätyt tiedostot 0
Viimeisin kommentti
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän Brandman Sam kommentit

15.09.18 klo 11:31Eipä tuo auto mikään hieno ole mutta ei se tietysti saa olla kriteerinä hankintaan, vaan toimivuus. Esittelijä kertoili yhden perusteen olevan kontamoituneiden varusteiden sijoittamisen pois henkilöstön tiloista. Toki peruspakuunkin saadaan varmasti niin hyvin eristetty tila ettei tällaista ongelmaa syntyne. Tuo enemmänkin ambulannssia muistuttava väritys aiheuttanee kansalaisissa epätietoisuutta auton käyttötarkoituksesta. Kansalaisille ei liene tuo yksikkötunnusten merkitys täysin selvillä.

Aikanaan joku virkamies kirjoitti pelastustieto lehdessä (saattoi olla silloin palontorjunta), ettei vääriä hälytyksiä olekkaan. Perusteluna taisi olla se, että kun paloilmoitinlaite hälyttää on siihen aina joku syy. Se onko ilmaisin oikean tyyppinen kohteeseen, oikein asennettu, huollettu ja tilojen käyttäjät tieodostavat laitteen toimintaperiaatteen vaikuttaa asiaan.
Mielenkiintoista olisi toimintatapa jossa hälytys ei menisikään ensin hätäkeskukseen vaan juuri noille vartijoille, aulavalvojille jne. Joissakin teollisuuslaitoksissa näin ymmärtääkseni tapahtuukin ja jos oma TPK niin ensin sinne mistä sitten tieto hätäkeskuskseen ja pelastuslaitoksille.