Asetukset käyttäjälle b230k
Käyttäjätunnus b230k
Tila aktiivinen
Liittynyt 06.05.2010
Hanskojen merkki (täytettävä!) C.P.E
lisätyt tiedostot 2
Viimeisin tiedosto lisätty
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän b230k lisäykset
Viimeisin kommentti
Klikkaa nähdäksesi kaikki käytäjän b230k kommentit

04.11.18 klo 00:05Niin, Varsinais-Suomi. On kyllä perin erikoista, että ministeriö edelleen sallii omaperäiset tunnusviritykset yhdellä alueella.

VaSu perustelee malliaan sillä, että esimerkiksi tunnus RVST11 on ihan yhtä pätevä tunnus hätäkeskuksen tietojärjestelmässä kuin RVS101. Se kertoo toimialan, alueen, aseman ja yksikkötunnuksen. Varsinais-suomalaisesta näkökulmasta se on vieläpä paljon pätevämpi, koska kukaan ei mitenkään voisi muistaa, että asema 10 on Turun keskuspaloasema, sen sijaan kaikki tietysti muistaa kaikissa Suomen hätäkeskuksissa, että T1 on tämä kyseinen asema.

Yhtenäisten tunnusten idea kai olikin se, että hälytys voidaan esimerkiksi poikkeuksellisessa ruuhka- tai vikatilanteessa käsitellä missä tahansa hätäkeskuksessa. Kun valtakunnassa ei ole kahta samaa tunnusta, ei sekaantumisen vaaraa ole. Kun muu valtakunta siirtyi uuteen järjestelmään, jäi VaSulle kaikki kirjaimet ihan omaan vapaaseen käyttöön. Entinen pääkaupungin H-kin on nykyään lähes yhtä suuren kaupungin, eli Halikon, yksinoikeudellisessa käytössä.

Turun hätäkeskus osaa hälytysilmoituksessa lukea kirjaimet oikein, eli Pelastus, Varsinais-Suomi, Turku, yksi-yksi. Mitä tehdään esimerkiksi Kuopiossa kun pitäisi hälyttää Turun yksikkö? Etsiikö päivystäjä ensin jostain manuaalista ohjeen, että mikäkö se Tee nyt oli siellä lounaisella itsehallintoalueella? Vai luetaanko hälytys Pelastus, Varsinais-Suomi, Tyyne, yksi-yksi? Jotenkin voisi kuvitella, että hätäkeskusten olisi hyvin selkeää käsitellä numeroita ja jokaisen alueen päällystön voisi sitten edellyttää ymmärtävän mitä numerot omalla vastuualueella tarkoittavat.